Connect with us

TİCARİ ARAÇLAR

Yeni Ford Transit Van

Published

on

GÜNCEL

Mercedes-Benz Türk, Kahramanmaraş Belediyesi’ne 5 adet Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel’i teslim etti

Published

on

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Mercedes-Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen 5 adet Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel’i teslim aldı.

· Araçların teslimatı kapsamında 8 Nisan 2022 tarihinde Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

· Daha güvenli, daha konforlu ve daha ekonomik şehir içi ulaşıma olanak sağlayan Conecto Solo Dizel, Covid-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı aktif filtre yazılımı ve aktif filtreleri ile üst düzey hijyen de sunuyor.

Kahramanmaraş halkına sunduğu hizmet kalitesini artırmak için yatırımlarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, daha konforlu, daha güvenli ve daha ekonomik şehir içi ulaşımı için 5 adet 2022 model Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel aracını teslim aldı.

Araçların teslimatı kapsamında 8 Nisan 2022 tarihinde Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürü Mehmet Çiçek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Melike Özdemir, Mercedes-Benz Türk Otobüs Kamu Satış Müdür Yardımcısı Doğan Celep ve Mercedes-Benz Türk Otobüs Kamu Satış Koordinatörü Ümit Türk katıldı.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İtfaiyeden ulaşıma, ilaçlamadan diğer hizmetlere kadar birçok ihtiyacı karşılayacak yeni hizmet araçlarını şehrimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde Büyükşehir Belediyemizin ciddi anlamda bir mali disipline kavuştuğunu görüyoruz. Mali yapının disipline edildiği bu süreçte birçok yatırım da hayata geçirildi. Bugün de şehrimize hizmet verecek yeni araçlar kazandırılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve yeni araçların şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör ise, “Yeni alınan 5 adet 2022 model Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel araç ile belediye otobüsü sayımızı 70’e çıkardık. Geçtiğimiz yıl da 5 adet Conecto Solo Dizel otobüsü şehrimize kazandırmıştık. Yeni aldığımız otobüsler çok yüksek bir standarda sahip. Çevreye duyarlı ve tasarruflu olan yeni araçlarımızda; yolcular için konforlu biniş sağlayan sistemler, engelli rampası, kör nokta ve çarpışma önleyici sensörler bulunuyor. Yeni otobüslerimizi ana caddelerde ve uzun güzergâhlarda hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Kamu Satış Müdürü Orhan Çavuş da konu hakkında şu açıklamaları yaptı: “Mercedes-Benz Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretilen Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel ile daha güvenli, daha konforlu ve daha ekonomik şehir içi ulaşıma olanak sağlıyoruz. Conecto Solo, geniş yolcu kapasitesi ile Kahramanmaraş halkının konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak. Yeni otobüslerimizde bulunan Covid-19 salgınına karşı yeni antiviral etkili yüksek performanslı aktif filtre yazılımı ve aktif filtreler ile hijyen seviyesini de artırıyoruz. 5 adet 2022 model Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel model aracımız, düşük yakıt tüketiminin sağladığı uygun işletim maliyetleri ve yüksek ürün kaliteleri ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne uzun yıllar boyunca hizmet edecek. Conecto Solo otobüslerimizi tercih eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

OKUMAYA DEVAM ET

GÜNCEL

KARSAN E-ATAK AVRUPA PAZARINDA LİDER OLDU!

Published

on

Avrupa’da Elektrikli Midibüsün de Zirvesinde Karsan Var

‘Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde’ olma vizyonu ile ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, e-JEST modeli ile iki sene üst üste yakaladığı liderliği e-ATAK modeliyle de perçinledi. Avrupa’da yolcu taşıyacak olan ilk otonom elektrikli otobüs ünvanının yanı sıra, 2021 yılında Avrupa’da elektrikli midibüs pazarının en çok satan modeli de Karsan e-ATAK oldu. Chatrou Avrupa Pazar raporuna göre, 2021 yılını %30’luk segment payı ile kapatan e-ATAK, 8-15 ton arası elektrikli midibüs pazarının lideri oldu.

Geleceğin teknolojilerini bugüne taşıyan ve sektöre öncü ürünleri ile yön veren Karsan, Avrupa’da elektrikli minibüs pazarınında üst üste yakaladığı başarılara ek olarak elektrikli midibüs sınıfına da liderlik ediyor. Markanın 2020 ve 2021 yıllarını lider olarak kapatan elektrikli modeli e-JEST’in yanı sıra, 8-15 ton elektrikli midibüs segmentindeki önemli oyuncusu e-ATAK da Avrupa’da sınıfının lideri olmayı başardı.

Avrupa’da %30 pazar payı ile Karsan e-ATAK Lider!

Türkiye’de üretilen elektrikli modelleri ile her sene bir önceki yılın üzerine koyarak büyüyen Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa pazarında 8-9 m elektrikli midibüs sınıfında %30’luk bir pazar payı elde etmeyi başardı. Avrupa’da elektrikli şehir içi midibüs segmentinde önemli bir oyuncu haline gelen e-ATAK, tıpkı Avrupa segment lideri e-JEST modeli gibi Karsan’ın ihracat rakamlarının yukarıya çıkmasında rol oynadı. Avrupa’nın 16 farklı ülkesinde hizmet veren elektrikli araçları sayesinde toplu taşımanın önemli oyuncularından olan Karsan, son 3 yılda Türkiye’nin elektrikli otobüs ve minibüs ihracatının %90’a yakınını gerçekleştirdi.

“İlklere imza attık”

Karsan CEO’su Okan Baş, e-ATAK’ın Avrupa’daki başarısını değerlendirerek, “2021 yılında elektrikli araç projelerinde ilklere imza attık. İtalya’da 80 adet e-ATAK için Consip ile çerçeve bir anlaşma yaptık ve ilk 11 adetlik siparişleri de şimdiden aldık. Ayrıca İtalya’da ilk kez Cagliari Belediyesi’nin 4 adet e-ATAK ihalesini kazandık ve bu yıl teslimatını yapacağız. Almanya’da ise ilk kez kamu kurumu olan Weilheim Belediyesi’ne 5 adet e-ATAK teslimatı gerçekleştirdik. İlk kez Lüksemburg pazarına e-ATAK ile giriş yaptık. Karsan e-ATAK’ın sürücüsüz versiyonuyla Michigan State Üniversitesi’nde ve Norveç’te gerçek trafik koşullarında yolcu taşımak üzere deneme sürüşlerimiz başladı. Bulgaristan’ın ilk elektrikli minibüsü olan, Meksika’da dahi Metrobus Bebe ismi ile benimsenen e-JEST’in ardından, Karsan e-Atak’ın da Avrupa’da segment liderliğini yakalaması mutluluk verici.” diye konuştu.

“İki kat büyüme hedefimize katkısı büyük olacak”

Karsan CEO’su Okan Baş, “Elektrikli araçlarda Avrupa pazarında en az iki kat büyümek istiyoruz. 6’dan 18 m’ye uzanan elektrikli ürün gamımız ile pazarın tümüne hitap ediyoruz.Ve Avrupa pazarının ilk beş oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz. Kartlar yeniden karılıyor ve elektrikli gelişim vizyonumuz e-Volution ile Karsan markasını Avrupa’da ilk 5’te konumlandıracağız. Elektrikli midibüs sınıfının lideri e-ATAK modelimiz de boyutu, kapasitesi ve teknolojisi ile bu anlamda en önem verdiğimiz ürünlerimizden bir tanesi. Avrupa’da şehir içinde yolcu taşıyacak olan ilk otonom teknolojili otobüs ünvanını da kazanan Karsan e-ATAK modelimizin büyüme hedefimize katkısı da çok büyük olacak.” şeklinde sözlerini sürdürdü.

e-ATAK 300 km menzil sunuyor

Karsan Ar-Ge tarafından geliştirilen e-ATAK, gücünü kendini kanıtlamış 220 kWh kapsaiteli BMW bataryalarından alıyor. 230 kW güce sahip elektrikli motoru, 8,3 metrelik boyutu, 52 kişilik yolcu kapasitesi ve 300 km’lik menzili Karsan e-ATAK’ı sınıfında öncü konuma getirdi. Otonom teknolojisine de sahip olan e-ATAK, alternatif akımlı şarj üniteleriyle 5 saatte, hızlı şarj üniteleriyle de 3 saatte şarj olabiliyor.

Karsan Hakkında:

Türk otomotiv sanayinde 55 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan’ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası tek vardiyada yılda 19 bin 870 araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 90 bin metrekaresi kapalı toplam 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

50 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobiletinin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yük ve yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşımacılık segmentinde “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında Jest, Atak ve Star modellerini üretiyor. Ayrıca, dünya devi BMW ile olan iş birliği kapsamında yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile Seviye 4 sürücüsüz otobüsü Autonomous e-ATAK modelinin ve 10-12-18 metrelik e-ATA otobüslerinin üretimini ve satışını gerçekleştiriyor. 2022 yıl sonu itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobilleri üretecek olan Karsan, bugün Menarinibus için 10-12-18 metre otobüsleri de üretiyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

OKUMAYA DEVAM ET

GÜNCEL

Dev Yatırımlar | Türk otomotiv sektöründe tarihi imza

Published

on

DEV YATIRIMLAR | TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yeni kurulacak tesiste dizel ve benzinli araçların yanı sıra elektrikli araçlar ile batarya üretiminin de yapılacağını belirterek, “Bu şekilde 130 bin adetlik bir batarya kapasitesi ülkemize kazandırılacak. Yatırım sayesinde geleceğin otomotiv sanayisinde, elektrikli ve bağlantılı ticari araçların da en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı’na katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan ile Ford Avrupa arasında yapılacak satın alma sözleşmesinin imza törenine şahitlik edeceklerini belirterek, böylece Türkiye’yi küresel rekabette ileriye taşıma, teknoloji ve üretim üssüne dönüştürme yolunda önemli bir adım daha atılacağını kaydetti.

“ÜRETİM YAPAN, İSTİHDAM SAĞLAYAN TÜM YATIRIMCILARA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Ford Otosan’ın, 2020 Aralık ayında 2 Milyar Avroluk yatırım planını kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu stratejik yatırım planını “Proje Bazlı Devlet Yardımı” kapsamına alarak, her türlü desteği verdiklerini söyledi.

“Bu topraklarda üretim yapan, istihdam sağlayan, ülkemizin gücüne ve potansiyeline inanan tüm yatırımcılara sahip çıkmaya devam ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünkü imza töreni, devletimizin yatırımlarla ilgili kuşatıcı ve destekleyici tavrının en güzel örneğidir. Ford Otosan hâlihazırda Türkiye’deki otomotiv üretiminin ve ihracatının yüzde 25’ini gerçekleştirerek, 12 bin 500 insanımıza istihdam sağlıyor. Yüzde 70’i bulan yerlilik oranı, yüzde 90’a varan ihracat oranı ile firmamız, ülkemizin kalkınmasında çok kritik rol oynuyor. Türkiye otomotiv sanayinin, elektrikli ve bağlantılı araçlarla dönüşmesini sağlayacak bu yatırımla Ford Otosan; Araştırma-Geliştirme, ihracat, üretim ve katma değer etkisi 10 yıla yayılacak büyük bir vizyon ortaya koymaktadır. Proje tamamlandığında Ford Otosan’ın 440 bin olan üretim kapasitesi 650 bine yükselecek; Kocaeli’de üretilip Avrupa’ya ihraç edilen ticari araçlarda Türkiye’nin liderliği daha da perçinlenecektir. Projenin devreye alınmasıyla Ford dışında Volkswagen firması için de 1 tonluk ticari araç üretimi gerçekleştirilecek.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulacak tesiste dizel ve benzinli araçların yanı sıra elektrikli araçlar ile batarya üretiminin de yapılacağı bilgisini paylaşarak, “Bu şekilde 130 bin adetlik bir batarya kapasitesi ülkemize kazandırılacak. Yatırım sayesinde geleceğin otomotiv sanayisinde; elektrikli ve bağlantılı ticari araçların da en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır” dedi. Yatırımla bölgede ilave 3 bin kişilik doğrudan istihdam oluşacağını, Ford Otosan’ın toplam istihdam sayısının 15 bini aşacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yatırımın, yan sanayiye ciddi katkılar yapmasını, burada ilave 15 bin kişilik dolaylı istihdam gerçekleştirmesini beliyoruz. Ford Otosan, yeni yatırımlarıyla ihracatını yıllık 5,9 milyar dolardan 13 milyar dolara çıkartacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley’in kurulacak tesiste üretilecek araçları Avrupa pazarında satmak üzere alım taahhüdü verdiğine dikkati çekerek, sahip olduğu ihracat kapasitesi ile bu yatırımın, cari dengede çok ciddi katkı sağlayacağını kaydetti.

Yatırımın aynı zamanda Türk mühendislerine elektrikli araçlar ve batarya konusunda tasarım, geliştirme ve yazılım gibi alanlarda ciddi kabiliyetler de kazandıracağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Otomotiv sektörünün geleceğine Türkiye’de yatırım yapan Ford Otosan’ı yürekten tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

“HERKES İÇİN CAZİP BİR YATIRIM İKLİMİ OLUŞTURDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yatırım yapan yerli ve uluslararası şirketlere her gün yenilerinin eklenmesinin gerisinde, son 18 yılda uygulanan girişimci dostu politikalar bulunduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Hayata geçirdiğimiz reformlarla, yatırımcılar arasındaki yerli yabancı ayrımını ortadan kaldırarak, herkes için cazip bir yatırım iklimi oluşturduk. Özel sektörü kalkınma çabalarımızın lokomotifi hâline getirmek için firmalarımıza gereken her türlü teşviki sağladık. Yurt dışı seyahatlerimizde düzenlediğimiz iş forumlarında girişimcilerimizi buluşturarak, yeni ortaklıkların, iş birliklerinin kurulmasına vesile olduk. Hiçbir ayrım yapmadan, sınırlarımız içinde ve dışında firmalarımızın meseleleriyle bizzat ilgilendik, sorunlarının çözülmesi için çaba harcadık. Hamdolsun bu emeklerimizin meyvesini de savunma sanayinden ihracata, müteahhitlik hizmetlerinden turizme kadar her alanda fazlasıyla topladık. Çok değil, daha 10-15 yıl öncesine kadar son derece sınırlı ticaretimizin olduğu ülkelerde, hamdolsun bugün ‘Türk Malı’ ürünler kullanıyor. Savunma sanayii ürünlerimize yönelik rağbet giderek artıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatın miktarı, kalitesi ve ihraç edilen ülke sayısının günden güne yükseldiğini anlatarak, “Ülkemiz; güçlü sanayi alt yapısı, teknolojik yetkinlikleri, nitelikli iş gücü, tedarik zincirlerindeki avantajlı konumu ve kapsamlı teşvik sistemiyle dünyanın her yerinden yatırımları cezbediyor” dedi.

Geçen 18 yılda 79 binin üzerinde yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlendiğini, bu belgelerden 136 tanesinin, motorlu kara taşıtları imalatı sektöründe faaliyet gösteren yerli ve uluslararası firmalarla ilgili olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kovid-19 salgınında birçok ülke ekonomik bakımdan daralma yaşarken, Türk ekonomisi toparlama sürecini başarıyla yürütüyor. Ülkemiz aleyhine yapılan onca propagandaya rağmen, 2020 yılını yüzde 1,8’lik bir büyüme oranıyla kapattık. Bu oranla, Çin’in ardından G-20 içerisinde en yüksek büyümeyi kaydeden ülke olduk” diye konuştu.

“TÜRKİYE, YENİDEN ŞEKİLLENECEK KÜRESEL SİSTEMDE HAK ETTİĞİ YERİ MUHAKKAK ALACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki bu başarının kahramanlarının en başında imalat sanayisinin geldiğine vurgu yaparak, şu bilgileri paylaştı: “İmalat sektörümüz geçen yılın dördüncü çeyreğinde kaydettiği yüzde 10,5’lik büyüme ile Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya en çok katkı sağlayan sektör oldu. Yine bu dönemde G-20’de sanayi üretimi en çok artan devletlerarasında yer aldık. Sanayi sektörümüz, salgın şartlarında 337 bin ilave istihdam oluşturarak, başarısını daha da perçinledi. Bu süreçte otomotiv sektörümüz de 25 milyar doların üzerinde ihracat yaparak, dış ticaretimizdeki lider konumunu sürdürdü. Geçen yıl 5 kıtada 180 ülkeye 900 binin üzerinde taşıtın ihracatını yaptık. Salgının sebep olduğu sıkıntılara rağmen 2020’de yakaladığımız bu ivme 2021 senesine güçlü bir başlangıç yapmamızı sağladı. Ocak 2021 döneminde sanayi üretim endeksimiz yıllık bazda yüzde 11,9; aylık bazda ise yüzde bir arttı. Benzer şekilde ihracatımız da aynı dönemde, yıllık bazda yüzde 2,3; aylık bazda yüzde 1,6 yükseldi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 senesini salgınla mücadelenin zafere taşındığı ve orta vadede nitelikli büyüme dönemine girilecek bir yıl olarak değerlendirdiklerinin altını çizerek, “Coğrafi konumu, güçlü altyapısı, şoklara karşı kazandığı dirençle Türkiye’nin, Kovid-19 sonrası yeniden şekillenecek küresel sistemde hak ettiği yeri muhakkak alacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknolojide yaşanan hızlı değişimle birlikte rekabet ortamının da yeniden şekillendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapay zekâ, makine öğrenmesi, büyük veri, nanoteknoloji, biyoteknoloji, robotik gibi alanlarda kaydedilen ilerlemelerin; üretimi, tüketimi, sosyal dokuyu ve politikaları süratle dönüştürdüğünü anlattı.

Yakın bir gelecekte akıllı otonom araç teknolojilerinin yaygın şekilde kullanılmaya başlanacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu değişim sürecinin Türkiye için pek çok fırsatı ve tehdidi birlikte barındırdığına dikkati çekti.

“ELEKTRİKLİ, BAĞLANTILI VE OTONOM TİCARİ ARAÇ ÜRETİMİNDE DÜNYADA İLK BEŞTE OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Geleneksel motorlu araç teknolojilerinin baskın olduğu dönemlerde yeni bir marka ile sektöre girmek zor iken, artık şartlar eşitlenmiş durumdadır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu durum, mevcut otomotiv üreticilerini de geleceğin teknolojilerini içeren yeni yatırımlara zorlamaktadır. Ford Otosan’ın Kocaeli’ndeki yatırımı, işte bu dönüşümün en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Biz de bir taraftan bu yatırımları teşvik ederken, diğer taraftan da yerli markamızı geliştirerek, ülkemizde rekabetçi bir iklim oluşturmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili projesinin de tüm hızıyla devam ettiğine işaret ederek, ilk seri üretim araçları 2022 yılı sonunda banttan indirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Elektrikli, bağlantılı ve otonom ticari araç üretiminde gelecek 10 yılda Avrupa’da lider, dünyada ise ilk beşte olmayı hedeflediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, batarya modül, paket ve hücre yatırımlarına da ayrıca ağırlık verdiklerini, Türkiye’yi dünyanın önemli batarya üretim merkezlerinden biri yapmakta kararlı olduklarını kaydetti.

Yatırımların yanı sıra bilim insanlarının Türkiye’deki faaliyetlerine de çok büyük önem verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ile tersine beyin göçünü destekliyoruz. Buradan bir kez daha yerli veya yabancı bilim insanlarını, araştırmalarına Türkiye’de devam etmeye, açtığımız çağrılara başvurmaya, ülkemizin sunduğu fırsatlardan istifade etmeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ford Otosan’ı aldığı bu stratejik yatırım kararı dolayısıyla tekrar tebrik ederek, Türkiye’yi küresel rekabette bir üst lige taşıyacak yatırımın hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ve Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley satın alma protokolüne imza attılar.

OKUMAYA DEVAM ET

OTOMOTİV SEKTÖRÜ

Haber Burada

seers cmp badge