Connect with us

GÜNCEL

Karsan 306 Elektrikli Araç ile 16 Farklı Ülkede!

Published

on

300’ün Üzerinde Elektrikli Araç ile Türkiye’nin Elektrikli Minibüs ve Otobüs İhracatının Yüzde 90’ını Gerçekleştiren Karsan, Vites Yükseltiyor!

Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Karsan, “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma mottosu ile ihracatta da vites yükseltiyor. Son 3 yıldır Türkiye’nin elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının yüzde 90’a yakınını tek başına gerçekleştiren Karsan, bu yıl ihracatta iki katı büyüme hedefliyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Türkiye’den Avrupa’ya son üç yılda elektrikli olarak 345 adede yakın minibüs ve otobüs satışı yapıldı. Bunun 306 adedini, Karsan olarak biz gerçekleştirdik. Fransa, Romanya, Portekiz başta olmak üzere 16 farklı ülkede 306 elektrikli araçlarımız Avrupa yollarında yolcu taşıyor. Son 3 yılda ulaştığımız söz konusu rakam da Türkiye’nin elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının yaklaşık yüzde 90’ına tekabül ediyor. Bu, çok ciddi bir başarı. Elde ettiğimiz başarıyı daha da ileriye taşımak adına bu yıl ihracatta iki katı büyüme hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin yüksek teknolojili mobilite çözümleri sunun öncü markası Karsan, bu yıl da yurt dışında atağa geçiyor. %100 elektrikli olan 306 Karsan elektrikli aracı ile Fransa, Romanya, Portekiz, Almanya, İspanya, Belçika, Bulgaristan gibi 16 farklı ülkede hizmet veriyor. Son üç yıldır yurt dışında elde ettiği başarılarla Türkiye’nin elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının yaklaşık yüzde 90’ını tek başına gerçekleştiren Karsan, bu yıl elektrikli araçlarda vites yükselterek, ihracatta iki katı büyüme planlıyor.

Avrupa ve Kuzey Amerika’da sürdürülebilir bir büyüme hedefi!

Yurt dışı çalışmaları hakkında bilgiler veren Karsan CEO’su Okan Baş, “2020 yılında 1.6 milyar TL’lik ciro elde ettik. 2021’de ise 2 milyar TL’nin üzerine çıktık. Bu rakamın yüzde 70’ini de ihracat çalışmalarımız oluşturuyor” diye konuştu. Bu yıla ilişkin hedeflerine değinen Okan Baş, “Elektrikli araçlarda en az iki kat büyümek istiyoruz. Pazarın tümüne hitap ediyoruz ve pazarın ilk beş oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz. Karsan markasını Avrupa’da ilk 5’te konumlandırmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Karsan’ın “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” vizyonu ile hareket ettiğini anımsatan Baş, bu kapsamda Avrupa ve Kuzey Amerika’da sürdürülebilir bir büyüme hedeflediklerini vurguladı.

“2021’de ihracatımızı iki kat artırdık”

“Adetsel olarak baktığımızda 2021’de ihracatımızı bir önceki yıla göre iki kat artırdık” açıklamasını yapan Baş, “Geçen sene 330 Karsan ürününü Avrupa’ya sattık. Bu, bir önceki sene 147 idi. Bunun içinde konvansiyonel araçların yanında elektrikliler de var. 2021’de 133 adet elektrikli aracımız Avrupa’daki parka dahil oldu. Böylece 2019’dan bu yana 306 adet Karsan elektrikli aracımız Fransa, Romanya, Portekiz, Almanya başta olmak üzere 16 farklı ülkede dünyanın dört bir yanında dolaşıyor” dedi.

“306 adet araç, bizim için 3 milyon kilometre tecrübe demek”

“Bizim için 306 tane araç, 3 milyon kilometre tecrübe demek” ifadelerini kullanan Baş, “Türkiye’den Avrupa’ya son üç yılda elektrikli olarak yaklşık 345 adet minibüs ve otobüs satışı yapıldı. Bunun 306 tanesini biz gerçekleştirdik. Son 3 yılda ulaştığımız söz konusu rakam da Türkiye’nin elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının yüzde 90’ına tekabül ediyor. Bu, çok ciddi bir başarı. Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından biri olarak; ihracatta elde ettiğimiz başarıların haklı gururunu yaşıyoruz. Biz elektrikli araç geliştirme konusunda da Türkiye’nin öncü markasıyız. Elde ettiğimiz bu başarıları daha da ileriye taşımak adına bu yıl ihracatta iki katı büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Karsan Hakkında:

Türk otomotiv sanayinde 55 yılı geride bırakan Karsan, kurulduğu günden bu yana ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için modern tesislerinde üretim yapıyor. 1981 yılından bu yana ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan’ın Bursa Hasanağa’daki fabrikası tek vardiyada yılda 19 bin 870 araç üretebilecek yapıya sahip. Binek araçtan ağır kamyona, minivandan otobüse kadar her türlü aracı üretebilecek esneklikte tasarlanan Hasanağa Fabrikası, Bursa şehir merkezine 30 km uzaklıkta olup, 90 bin metrekaresi kapalı toplam 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor.

50 yılı aşkın süredir otomotiv sanayinde Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi konumunda yer alan Karsan, mobiletinin geleceğinde bir adım önde olma vizyonu doğrultusunda iş ortakları ve lisansörleri ile birlikte yeni ve mevcut ürünlerin türevlerini geliştirerek yük ve yolcu taşımacılığında tüm segmentlerde yer almayı hedefliyor. Toplu taşımacılık segmentinde “yenilikçi ürün ve hizmetleri”, “fikirden pazara” geliştirmek ve pazara sunmak için faaliyetlerini sürdüren Karsan, özellikle Ana Üretici/OEM iş kolunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karsan, Ar-Ge’den üretime, pazarlamadan satış ve satış sonrası faaliyetlere kadar otomotiv değer zincirinin tamamını yönetiyor. Karsan kendi markası altında Jest, Atak ve Star modellerini üretiyor. Ayrıca, dünya devi BMW ile olan iş birliği kapsamında yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK modellerinin, yerli teknoloji şirketi ADASTEC ile Seviye 4 sürücüsüz otobüsü Autonomous e-ATAK modelinin ve 10-12-18 metrelik e-ATA otobüslerinin üretimini ve satışınıgerçekleştiriyor. 2022 yıl sonu itibariyle Renault markası için Megane Sedan otomobilleri üretecek olan Karsan, bugün Menarinibus için 10-12-18 metre otobüsleri de üretiyor. Karsan araç üretiminin yanı sıra, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikasında endüstriyel hizmetler de sağlıyor.

ENERJİ

Shell Ülke Başkanı Ahmet erdem | Utanmıyormusun

Published

on

Ahmet erdem ,52 yıllık shell bayisine kumpas kurmaya utanmıyormusun?

Ahmet Erdem Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Shell&Turcas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı : Hak Hukuk Kanun Tanımıyorsunuz .

Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Bu yaptıklarınız ANAYASAYA ,İNSAN HAKLARINA ,ADALET VE HUKUKA KANUNLARA AYKIRIDIR

SİZİ ESEFLE KINIYORUZ ..

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

OKUMAYA DEVAM ET

GÜNCEL

Andrew Mackenzie ; DİKKATİNİZE

Published

on

Shell Yönetim Kurulu Başkanı  Sayın Andrew Mackenzie bilginize ;

Türkiye deki Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Shell Türkiye  Başkanı Ahmet erdem yaşanan bu olayları görmemezlikten geliyor.

AHMET ERDEM’E – HİÇ GÜVENMİYORUZ …

Bu olayları  araştırın  bizde  bu konuda  her türlü desteği vermeye hazırız  

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

OKUMAYA DEVAM ET

GÜNCEL

Ahmet Erdem Shell : Allah sana Merhamet vicdan versin | Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

Published

on

Ahmet Erdem Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Shell&Turcas A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı : Hak Hukuk Kanun Tanımıyorsunuz .

Bazı Yöneticiler SHELL.’DEKİ Konumlarını ve yetkilerini Kötüye kullanarak Gözlerine kestirdikleri bayilere Tuzak kurarak benzin istasyonunu ele geçirmek için her türlü kumpası kuruyorlar. Bayinin Benzin istasyonunu GASP ediyorlar.

Bu yaptıklarınız ANAYASAYA ,İNSAN HAKLARINA ,ADALET VE HUKUKA KANUNLARA AYKIRIDIR

SİZİ ESEFLE KINIYORUZ ..

Mağdur Shell&Turcas bayileri Dayanışma Platformu

OKUMAYA DEVAM ET

OTOMOTİV SEKTÖRÜ

Haber Burada

seers cmp badge